Friday, 28 July 2017

JUALAN BEBAS RISIKO DENGAN MPR



TEMPOH UJIAN SELAMA 10 HARI YANG WAJIB BUAT.


TIPS pada pelanggan. 
Untuk mengira penjimatan petrol/diesel dengan menggunakan GAJET MPR. Sila ikuti 3 LANGKAH mudah ini.


---------------------------
LANGKAH PERTAMA :  Isi minyak tangki penuh dan print RESIT PERTAMA (wajib)   
(Isi minyak sampai penuh sehingga nampak petrol/diesel pada mulut tangki..)



-----------------------
LANGKAH KEDUA : TANPA MENGGUNAKAN MPR
a) Reset meter kepada 0 km.             
b) Lakukan perjalanan 300 km.
c) Isi minyak penuh semula (seperti cara di atas).
d) Sila print RESIT KEDUA (wajib)



------------------------
LANGKAH KETIGA : DENGAN MENGGUNAKAN MPR


a) Reset meter kepada 0 km.
b) Lakukan perjalanan 300 km.
c) Isi minyak penuh semula (seperti cara di atas).
d) Sila print RESIT KETIGA (wajib)

Oleh demikian, jumlah penjimatan anda: 
Nilai RESIT KETIGA  - Nilai RESIT KEDUA.              
Dengan mengikuti semua langkah 1-3 diatas, saya jamin dengan menggunakan MPR ini, nilai petrol/diesel @ liter akan jauh lebih rendah berbanding tanpa menggunakannya.


Cara ini mungkin mengambil tempoh selama 5-8 hari untuk mendapatkan keputusan penjimatan.


Namun ianya adalah cara yang tepat dan betul untuk mengukur tahap penjimatan bahanapi kereta kita dengan cepat. Pandu lah secara normal dan tidak terlalu agresif utk mendapatkan kiraan yg tepat.


Sekiranya penggunaan petrol/diesel kenderaan tuan masih seperti sebelum menggunakan MPR, tuan boleh pulangkan semula MPR dan saya akan kembalikan wang tuan 100%..


Untuk melihat nilai penjimatan yang lebih lagi anda boleh lakukan ujian perjalanan yang jauh lagi. Ulang kembali langkah pertama sehingga langkah ketiga



SYARAT2 WAJIB.
1. isikan pam jenis yang sama, kalau shell. isikan semua shell.
2. isikan jenis minyak yang sama. kalau ron95 pastikan semua ron95
3. sebelum kalau main jalan rata, selepas pun kena main jalan rata
4. sebelum main speed, selepas pun kena speed

5. 3 resit minyak dengan isian penuh perlu ada sebagai rujukan pihak kami.


NAK CUBA & RASA?
klik oder online di bawah


1. Masa yang diambil untuk MP-R berfungsi?


Setelah MP-R dipasangkan dan ianya menyala, ianya akan terus berfungsi. Pada permulaan pemanduan, anda akan merasai beberapa perbezaan seperti kelancaran pegerakan, pick-up permulaan yang berbeza, penukaran gear lebih lembut dan penghawa dingin kereta semakin sejuk berbanding dengan sebelumnya. Ini adalah tanda yang menunjukkan MP-R itu berfungsi dengan baik. Beberapa kebaikan lain anda akan dapat rasai selepas itu.


2. Berapa peratus penjimatan minyak yang diperolehi jika menggunakan MP-R?

Untuk maklumat, peratusan penjimatan minyak daripada sesebuah kereta ke kereta yang lain adalah berbeza dan sangat bergantung kepada faktor seperti :-
a.            Keadaan jalan raya
b.            Enjin dan model kereta
c.             Penyelenggaraan Kereta (Termasuk tayar)
d.            Sikap pemanduan

Untuk mendapatkan penjimatan minyak yang dikehendaki, kereta anda hendaklah berada di dalam keadaan pemanduan yang tenang dan lancar. Anda akan merasai lebih penjimatan minyak terutamanya dalam jarak pemanduan jauh seperti lebuhraya atau laluan anda tiada kesesakan jalanraya. Anda akan mendapati kereta anda dapat bergerak lebih kilometer daripada sebelum penggunaan MP-R dan pengunaan minyak kereta anda akan kurang apabila anda berjalan jauh dengan mengunakan MP-R. Berdasarkan pengujian kami, penjimatan minyak semasa perjalanan jauh adalah diantara 25% hingga 50%.

Sebaliknya, jika kereta memasuki jalan yang sibuk dan terperangkap didalam keadaan yang sesak, pengunaan minyak bagi semua kereta tanpa mengira model menjadi lebih tinggi, Walaupun anda menggunakan mana-mana alat penjimatan minyak termasuklah MP-R, peratusan yang minima terhadap penjimatan minyak akan dirasai kerana kereta anda membakar bahan api yang lebih terutamanya untuk menyokong sistem penghawa dingin kereta dan komponen-komponen elektronik kereta yang lain dalam keadaan yang sibuk. Semakin lama kereta anda terperangkap dalam kesesakan jalanraya, lebih banyak minyak akan digunakan. Perkara ini juga telah disahkan oleh mekanik dalam media.


3. Peratusan penjimatan yang dapat adakah sama setiap kali/hari dengan MP-R?


Pemandu mesti memahami walaupun MP-R direka untuk menjimatkan penggunaan minyak kenderaan anda, peratusan penjimatan minyak adalah tertakluk kepada syarat-syarat yang disebutkan diatas. Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa pemandu tidak akan mendapat peratusan yang sama atau tetap dalam penjimatan minyak kerana setiap hari kita memandu pada keadaan jalan yang berbeza, permukaan jalan yang berbeza, aliran trafik yang berbeza, perbezan muatan, keadaan cuaca, kekerapan memandu dan beberapa faktor yang berkaitan.


4. Berapa lama MP-R boleh berfungsi pada kenderaan?


Jika ianya dijaga dengan baik, MP-R boleh berfungsi dari 5 hingga 10 tahun.


5. Kenapa perlu menggunakan MaxPower Revolution (MPR) pada kenderaan?


Apabila enjin dihidupkan, pelbagai peranti elektronik di dalam sesebuah kenderaan akan menggunakan voltan secara serentak contohya lampu, peranti suntikan bahan api(Injection), gegelung, radio, pendingin hawa dan lain-lain. yang menyebabkan voltan tidak lagi seimbang terutamanya kenderaan yang telah berusia. Di sini, MPR akan memainkan peranan untuk cuba menyeimbangi voltan dengan penggunaan secara maksimum yang mungkin.


NAK CUBA & RASA?

klik oder online di bawah


Thursday, 8 June 2017

HARGA PROMOSI ALAT PENJIMAT MINYAK MPR



JANGKA HAYAT PRODUK 5 - 10 TAHUN BAGI 1 KENDERAAN


Khas untuk anda semua ... kami di MPR UTARA TRADING menyediakan promosi yang istimewa untuk anda semua...

Jadi, siapa yang nak order lagi, dan nak cuba produk MPR, selagi promosi jualan ini berlangsung, segera tempah online seperti detail dibawah atau terus Whatsapp saya, BANG JEEP di 012-5815619 "NAK JIMAT"

Apa yang berlaku selepas jualan promosi tamat?

Semua produk akan kembali pada HARGA ASAL. Saya pun tidak tahu bila lagi promosi akan dibuat.

Jadi, rebut peluang selagi masih ada






ADA 3 VERSI ALAT JIMAT MINYAK

1) MPR BIASA
- terbaik untuk 1.0 cc kebawah kecuali diesel
- khas utk petrol sahaja
- penjimatan 15% sehingga 45%

- Harga RM219 Semenanjung 

- Harga RM239 Sabah/Sarawak 

POS PERCUMA DALAM MALAYSIA
 ODER



2) MPR EXTRA
- terbaik untuk 1.6 cc kebawah kecuali diesel
- khas utk petrol sahaja
- 5 x kuasa dari mpr biasa
- penjimatan lebih konsisten dari Mpr biasa
- penjimatan dari 15% sehingga 55%

- Harga PROMOSI RM299 Semalaysia 

(Harga asal RM349, jimat RM50)
POS PERCUMA DALAM MALAYSIA
 ODER



3) MPR HD 07
- terbaik untuk semua cc
- boleh digunakan untuk petrol dan diesel
- 15 x kuasa dari mpr biasa
- penjimatan 15% sehingga 55% bagi kenderaan petrol
- penjimatan 10% sehingga 30% bagi kenderaan diesel

- Harga PROMOSI RM399 Semalaysia 

(Harga asal RM449, jimat RM50)
POS PERCUMA DALAM MALAYSIA
 ODER




 ODER







HARGA PROMOSI MINYAK HITAM MPR

Sudahkan anda bersedia untuk tukar ke minyak hitam dengan mileage 12,000KM - 15,000KM??


Didatangkan dengan formulasi Metal treatment, Additive & Synthetic (M.A.S) yang melepasi piawaian American Petroleum Institute (API) SN/CI4.



Khas untuk anda semua ... kami di MPR UTARA TRADING menyediakan promosi yang istimewa untuk anda semua...

Jadi, siapa yang nak order lagi, dan nak cuba produk MPR, selagi promosi jualan ini berlangsung, segera tempah online seperti detail dibawah atau terus Whatsapp saya, BANG JEEP di 012-5815619 "NAK MINYAK"

Apa yang berlaku selepas jualan promosi tamat?

Semua produk akan kembali pada HARGA ASAL. Saya pun tidak tahu bila lagi promosi akan dibuat.

Jadi, rebut peluang selagi masih ada







Kami cadangkan anda semua bertukar ke Minyak Hitam MPR.
.
Kenapa??
.
✔ Penjimatan petrol / diesel sehingga 5% - 10%
✔ Penjagaan enjin lebih tahan lama
✔ Pickup terbaik
✔ 4 hingga 5 kali mengurangkan hakisan & geseran
✔Mampu untuk menahan geseran tinggi
✔Memaksimumkan prestasi dan kuasa enjin
✔Mengurangkan pengoksidaan semasa opersi enjin
✔Memastikan enjin lebih lancar, sejuk dan senyap
✔Mengurangkan geseran enjin






1) MPR PLATINUM DENGAN GRED 5W-40 FULLY SYNTHETIC (di campurkan sekali dengan engine treatment). Penukaran minyak sehingga 15ribu KM. Bagi enjin petrol sahaja.

- penjimatan kos petrol diantara 5% sehingga 10%

- Fully terbaik untuk kereta baru..10 tahun kebawah. Jika sekarang nie pakai gred fully teruskan gred yang sama jangan turun gred..untuk jaga enjin. Bagi enjin petrol sahaja

- 1 botol 4 liter sahaja. Jika keta tuan guna lebih 4 liter, kena beli 2 botol minyak MPR


- RM220 HARGA PROMOSI
( harga asal RM250.00, JIMAT RM30 )


POS PERCUMA SEMENANJUNG SAHAJA

Nak enjin tahan lama dan jaga sistem mekanikal guna MINYAK HITAM MPR
 ODER





2) MPR PREMIERE DENGAN GRED 10W-40 SEMI SYNTHETIC (di campurkan sekali dengan engine treatment)
Penukaran minyak sehingga 12ribu KM. Bagi enjin petrol dan diesel

- penjimatan kos petrol/diesel diantara 5% sehingga 10%

- Semi terbaik untuk kereta lama..10 tahun ke atas. Jika sekarang nie pakai gred semi teruskan gred yang sama jangan turun gred..untuk jaga enjin. Bagi enjin petrol/diesel sahaja


- 1 botol 4 liter sahaja. Jika keta tuan guna lebih 4 liter, kena beli 2 botol minyak MPR


- RM180 HARGA PROMOSI
( harga asal RM195.00, JIMAT RM15 )


POS PERCUMA SEMENANJUNG SAHAJA

Nak enjin tahan lama dan jaga sistem mekanikal guna MINYAK HITAM MPR
 ODER




KENAPA PERLU GUNA MINYAK HITAM MPR PADA KENDERAAN ANDA?


Dalam 1 botol minyak FULLY / SEMI nie dah siap campurkan dengan minyak engin treatment bagi merawat enjin serta kembali kan power pada enjin tuan. Tujuan memberikan lebih perlindungan pada bahagian dalaman enjin dan selain itu meringankan dan melancarkan lagi pergerakkan piston turun naik


Metal/Engine Treatment adalah minyak yang merawat logam-logam di dalam injin. Unsur-unsur logam dalam minyak ini akan merawat bahagian-bahagian logam yang tercalar (ibarat plaster simen). Ianya kekal di dalam injin dan ramuan minyak ini menyediakan satu lapisan tahan calar di antara bahagian2 injin yang bergesel sehingga 5 kali ganda dari minyak pelincir biasa.



ODER

Berapa Kos Sara Kereta Anda Yg sebenar? MYVII Lebih 1,200 Sebulan


RAMAI orang bertanya, berapa kos sara kereta yang sebenar? Nasihat pakar kewangan, jangan beli kereta baharu kerana ia satu bentuk pelaburan susut nilai. Komitmen hutang bank kekal bertahun lama, sedangkan kondisi kereta dan nilai jual semula (resale value) merosot sebaik saja keluar bilik pameran. Kata pakar-pakar itu lagi, kalau terpaksa juga beli kereta, carilah kereta terpakai yang murah bayaran ansurannya.
Ini kerana membeli kereta bukan saja tentang kemampuan anda melangsaikan ansuran bulanan, tetapi juga kos senggara, baik pulih dan petrol. Jika anda membayar ansuran Perodua Myvi lebih kurang RM550 sebulan, anda sebenarnya turut menanggung kos-kos lain.
Sekarang, MPR akan bantu anda merangka dan merancang serta membuatkan anda berfikir mengenai anggaran kasar kos sara kereta anda dengan menggunakan Perodua Myvi sebagai contoh kajian. Setiap kos berbeza mengikut jenis kereta, kekerapan penggunaan dan gaya pemanduan. Selamat berkira-kira! 🙂


1. PETROL



Anggaran isian minyak penuh Myvi ialah RM84.80 bagi 40 liter minyak (pada harga petrol RM2.12/liter). Jika memandu normal dalam kelajuan 70-90kmj bagi jarak perjalanan 50km sehari, penggunaan petrol mampu bertahan selama lima hari (Isnin - Jumaat) dengan sekali isian penuh. Jarak 50km ialah anggaran ulang-alik dari KL-Shah Alam yang menjadi jarak rutin biasa warga Lembah Klang.
Kos petrol ialah: RM84.80/5hari perjalan *30hari sebulan minggu =RM508.8/bulan atau RM6,105.60/tahun.
NOTA: Kos petrol berubah mengikut jarak perjalanan anda menggunakan kereta dari rumah ke tempat kerj dan cara pemanduan anda. Memandu di atas 100kmj atau sering terperangkap dalam kesesakan lalu lintas membuatkan kos petrol semakin meningkat.


2. SERVIS



Mengambil kira tempoh servis 3 bulan sekali, ini bermakna kereta anda perlu disenggara sebanyak empat kali dalam setahun dan satu daripadanya ialah servis major. Andaikan purata servis biasa, RM150/servis dan servis major RM450.
Kos servis ialah: RM150/servis biasa * 3 kali = RM450 + RM450 (servis major) = RM900/tahun.
Jika dibahagikan mengikut bulan, anda sebenarnya memperuntukkan kira-kira RM75/bulan untuk kos senggara.


3. CUKAI JALAN & INSURANS



Walaupun cuma setahun sekali, jangan pula dilupakan belanja cukai jalan (RM70) dan insurans (anggaran purata RM700) untuk setahun.
Kos cukai jalan + insurans = RM770/setahun atau RM65/bulan.



4. LAIN-LAIN



Perbelanjaan 'lain-lain' ini ialah kos sampingan yang perlu anda keluarkan bergantung kepada ragam kereta anda. Misalnya, belanja cuci dan gilap kereta, tukar mentol lampu, ganti bilah pengelap (wiper) dan beli pewangi.
Tidak perlu banyak, anggarkan saja kos lain-lainRM20/bulan atau RM240/tahun.


BERAPA JUMLAH BELANJA BULANAN?
Inilah kos bulanan kereta anda:

Ansuran bank = RM550
Petrol = RM508.80
Servis = RM75
Cukai jalan & insurans = RM65
Lain-lain = RM20
JUMLAH KESELURUHAN = RM1,293.80


Sekali lagi kami ingatkan. Ini cuma anggaran kasar mengikut jenis kereta, jarak penggunaan dan gaya pemanduan yang pastinya berbeza. Anggaran yang dibuat adalah berdasarkan model Perodua Myvi dengan jarak pemanduan lebih kurang 50km/hari dalam gaya pemanduan normal (60-80kmj).
Ini juga bukan belanja yang perlu anda keluarkan setiap bulan kerana sesetengah kos diperlukan dalam tempoh bulan tertentu. Misalnya, kos servis perlu dibelanjakan 3 bulan sekali (mungkin kurang atau lebih), manakala kos cukai jalan dan insurans setahun sekali.
Anda mungkin kurang berbelanja pada bulan 1 dan 2, tetapi perlu berbelanja lebih pada bulan 3. Namun hakikatnya, ia tetap kos yang perlu anda belanjakan walaupun gaji anda mungkin ditampung bonus tahunan, elaun, atau komisen lain.
Jika gaji anda RM3,000 sebulan, anda sebenarnya sedang membelanjakan lebih kurang 42% daripada gaji anda atau lebih mudah hampir separuh dari gaji yang anda peroleh anda gunakan untuk menyara kereta kesayangan anda secara tidak sedar. Dari segi realiti kewangan, itulah kos sebenar sebuah kereta yang perlu anda tanggung setiap bulan. Jadi, berjimat sehabis mungkin ialah langkah terbaik. Sebagai cadangan anda juga boleh gunakan alat penjimat minyak MPR yang diyakini selamat dan telah diuji oleh SIRIM QAS INTENASIONAL. Selamat merancang kewangan dengan bijak!

Thursday, 9 June 2016

EJEN MPR DI SELURUH MALAYSIA


KELEBIHAN AGEN KAMI :-




SAPA NAK JOIN TEAM "BANG JEEP" DISINI
Matlamat bang jeep mudah je. Nak pastikan pelanggan yang nak beli produk dengan bang jeep boleh COD dengan stokis / ejen bang jeep disini
.
.
.
ANDA TERGOLONG DALAM SITUASI INI ?
➤ Duit gaji tak cukup? sedang mencari side income? mencari produk yang mudah untuk dijual? tkt nak mulakan bisnes? tkt modal besar? tak tahu nk berniaga apa? x tahu nak mula dr mana?
.
.
JANGAN RISAU !!!
.
.
➤ MPR UTARA TRADING ingin memberi peluang kepada anda untuk menjadi "EJEN" kepada PRODUCT JENAMA MPR.
.
.
=============================
KELEBIHAN MENJADI EJEN DI PAGE JIMAT2U:-
=============================
.
.
1- Nama anda akan di'PROMOTE' secara online dan anda boleh MENYAMPAIKAN info2 terkini tentang produk MPR pada pelanggan secara offline...mudah kan?

2- Dengan join bisnes MPR disini, pelanggan terpaksa mencari anda

3- Nama setiap EJEN akan dipaparkan di page ini setiap hari. Ini untuk memudahkan pelanggan mendapatkan produk MPR yang ORIGINAL dari wakil EJEN sah yang dilantik sahaja.

4- lain-lain ( insha ALLAH ada penambahan lagi yang percuma )









Terdapat 2 produk yang kami tawarkan

1) Gajet Jimat Minyak
detail harga, KLIK

  • Gajet Jimat di TV1 MALAYSIA, KLIK
  • Gajet Jimat di BERNAMA TV, KLIK



2) Minyak Pelincir
detail harga, KLIK





  • Minyak Pelincir di BERNAMA TV, KLIK


  • Berminat nak jadi ejen MPR?

    Hubungi saya 0125815619